17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituaţie inedită în Japonia. Studenții, înlocuiți de roboți la festivitatea de absolvire

Situaţie inedită în Japonia. Studenții, înlocuiți de roboți la festivitatea de absolvire

În Japonia, restricțiile sociale impuse pentru a limita răspândirea virusului Sars-Cov-2 au dus la o situație inedită. Ceremonia de absolvire de la Universitatea din Tokyo a fost ținută cu roboți. Studenții au putut participa online.

Ceremonia de absolvire a fost ținută folosind roboții mobili „Newme”, dotați cu o tabletă pe care studenții s-au conectat prin Zoom. Absolvenții au avut parte inclusiv de experiența de a merge pe scenă pentru a-și ridica diploma, potrivit digi24.ro.

Robotul „Newme”, proiectat să funcționeze ca un avatar controlat de la distanță

Robotul „Newme” al ANA Group este proiectat să funcționeze ca un avatar controlat de la distanță, personalizabil. Acesta este utilizat și pentru vizitele on-line ale muzeelor. 

Roboții au avut robe și tocă

Roboții au avut robe și tocă, astfel încât să fie recreat momentul absolvirii cât mai aproape de realitate. Ceremoniile de absolvire de primăvară din Japonia au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Universitatea din Tokyo speră, însă, că această abordare poate fi adoptată și de alte școli care încearcă să evite adunările în masă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS