17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDSP face anchete la Spitalul Județean

DSP face anchete la Spitalul Județean

Direcția de Sănătate Publică Gorj a demarat anchete la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru a verifica o serie de nereguli semnalate în spațiul public.

Este vorba de o situație de la Secția Boli Infecțioase, cea legată de existența unui aparat pentru testarea COVID-19 care nu a fost folosit. Situația de la Secția Boli Infecțioase vizează modul în care anumite cadre medicale au respectat protocoalele instituite. Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat că în urma audierii cadrelor medicale de la Secția Boli Infecțioase a fost nevoită să depună o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Ce spune DSP Gorj

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, în data de 4 aprilie a.c., privind aspecte nelegale ce ar fi avut loc la Secția de Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, vă comunicăm: Direcția de Sănătate Publică Gorj s-a autosesizat și a dispus verificări. Au fost audiate cadrele medicale de la Secția de Boli Infecțioase. Întrucât au existat neconcordanțe între declarațiile persoanelor audiate, conducerea Direcției de Sănătate Publică Gorj a decis să înainteze documentele Parchetului de pe Judecătoria Târgu Jiu, pentru a fi demarate cercetări. Referitor la articolele apărute în mass-media locală și în mediul online, privind aparatul GeneExpert aflat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, Secția de Boli Infecțioase, vă comunicăm că există o anchetă în curs de desfășurare, urmând să prezentăm rezultatul opiniei publice, la finalizarea acesteia“, conform Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Este de amintit că și în legătură cu aparatul pentru testări COVID-19 lăsat nefolosit există o anchetă a procurorilor și a polițiștilor din Târgu Jiu. Cercetările vizează infracțiunile de neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Potrivit procurorilor, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a declarat public că unitatea medicală nu deține un aparat pentru testări COVID-19, după care s-a constatat că un astfel de echipament exista. Conducerea Spitalului Județean din Târgu Jiu a precizat că a fost vorba de o problemă de comunicare, astfel de echipamente, folosite iniţial pentru testări TBC, existând în alte zeci de spitale din țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS