19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCei 5 nou născuți din cadrul Maternității Odobescu Timișoara au rezultate negative

Cei 5 nou născuți din cadrul Maternității Odobescu Timișoara au rezultate negative

Cei 5 nou născuți din cadrul Maternității Odobescu Timișoara au rezultate negative, au anunțat miercuri dimineața autoritățile. Ceilalți 5 sunt din județe limitrofe (AR și HD). Și pentru aceștia așteptăm rezultatele, potrivit oficialităților.

Reamintim că la Timișoara fuseseră prelevate probe de la 5 mame și tot atâția nou născuți după ce în acea maternitate 10 bebeluși și 25 de cadre medicale și paciente au fost confirmate cu coronavirus. De asemenea, s-a luat legătura și cu direcțiile de sănătate publică din județele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane. O ancheta epidemiologică este in desfășurate.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a informat Ministerul Sănătății că la Maternitatea Odobescu Timișoara, au fost analizate structura funcțională și fluxurile unității sanitare de către o echipă de epidemiologi, în cadrul controlului demarat.
Echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activității medicale, pe echipe formate din minimul necesar de resurse umane, atât pentru asigurarea eficientizării serviciului medical, cât și pentru minimizarea expunerii.

Astfel, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie. Pacientele ce se vor adresa acestei unități, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola și vor fi testate Sars-Cov 2. În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS