21 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate FOTO: Spital modular construit în curtea Institutului Fundeni din donații strânse de medici

FOTO: Spital modular construit în curtea Institutului Fundeni din donații strânse de medici

Un mini-spital construit din 5 containere în curtea Institutului Clinic Fundeni din București, destinat pacienților cu cancer suspecți de infecție cu coronavirus, este aproape gata, la doar 4 zile de la lansarea strângerii de fonduri de către un ONG înființat chiar de medicii de la Fundeni, potrivit hotnews.

Mini-spitalul modular, construit din containere, va găzdui pacienții cu afecțiuni oncologice (printre care se numără și copii) sau cu transplant de ficat, rinichi sau măduvă osoasă, pe parcursul efectuării testelor pentru COVID-19, până la aflarea rezultatelor.

Cei negativi vor fi primiți pentru tratament în interiorul spitalului, în timp ce pacienții testați pozitiv vor fi îndrumați către spitalele de boli infecțioase confirmate de Ministerul Sănătății.

În acest fel va fi asigurată protecția optimă a pacienților din Institutul Clinic Fundeni, aflați după sau în așteptarea unor intervenții chirurgicale complicate, dar și a medicilor care operează în acest spital, ce deservește Programul Național de Transplant.

Reamintim că pacienții cu boli cronice – inclusiv cei cu cancer – sunt cei mai vulnerabili la infecția cu coronavirus, riscând să facă forme grave ale bolii, în cazul în care se infectează și chiar decesul.

Dana Tomescu, șefa Secției ATI de la Institutul Fundeni: Încrederea pe care ne-o transferați ne dă speranță și puterea de a face ca lucrurile să se întâmple cât mai rapid

5 containere care formează prima fază a proiectului unității speciale de triaj exterior a pacienților suspecți de infecție cu SARS-CoV-2 au fost amplasate în curtea spitalului. În acest moment, se lucrează la racordarea lor la rețelele de utilități edilitare, la instalațiile de gaze medicale și la sistemele de ventilație.

Suma necesară, de 170.000 de lei, a fost colectată prin strângerea de fonduri lansată în urmă cu doar câteva zile de Asociația Asociaţia Balcanică de Acces Vascular (BAVA), o organizaţie non-profit ce are drept scop creşterea calităţii actului medical în România. 

BAVA a fost înfiinţată de un grup de medici anestezişti de la Institutul Clinic Fundeni în anul 2014. 

De atunci, asociaţia s-a preocupat de formarea medicilor anestezişti, dar şi din alte specialităţi înrudite în abordul vascular, resuscitarea cardio-pulmonară şi de utilizarea tehnicilor de epurare extracorporeală la pacienţii critici din secţiile de terapie intensivă.
Asociația este condusă de prof. dr. Dana Tomescu, șef secţie ATI în cadrul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. Şerban Bubenek, șef secţie ATI la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardio-Vasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu şi de dr. Mihai Popescu, șef lucrări, medic specialist la Institutul Clinic Fundeni. Acestora li se adaugă medici renumiţi din domeniul anesteziei şi terapiei intensive care şi-au oferit benevol serviciile şi cunoştinţele acumulate în ani de experienţă medicală de top în vederea educării colegilor din toată ţara.

„Suntem extrem de impresionați de gestul de bunătate al sponsorilor, firme sau persoane fizice, care și-au rupt din bugetul afectat de criză o sumă importantă pentru a realiza acest deziderat medical. Încrederea pe care ne-o transferați ne dă speranță și puterea de a face ca lucrurile
să se întâmple cât mai rapid posibil. Mulțumim tuturor!”, 
spune medicul Dana Tomescu, președintele Asociației BAVA și șefa Secției ATI 3 de la Institutul Fundeni.

De câți bani mai au nevoie medicii de la Fundeni pentru a dota mini-spitalul modular

Pentru dotarea zonei de triaj exterior mai sunt necesari 120.000 de lei, pentru care BAVA lansează un nou apel de sponsorizare. Asociația face un nou apel la solidaritate: banii vor fi folosiți pentru a achiziționa monitoare de funcții vitale, aparatură de decontaminare și sterilizare, un laborator de analize point-of-care, videolaringoscop, defibrilator, echiparea sistemelor de ventilație mecanică, precum și echipamente de protecție personală.
Asociația BAVA a semnat până acum contracte de sponsorizare în valoare de 188.000 de lei, dintre care în conturile asociației au ajuns deocamdată aproximativ 170.000 de lei.

Asociația lansează un nou apel la solidaritate: mai sunt necesari minimum 120.000 de lei, care vor fi folosiți pentru a achiziționa monitoare de funcții vitale, aparatură de decontaminare și sterilizare, un laborator de analize point-of-care, videolaringoscop, defibrilator, echiparea sistemelor de ventilație mecanică, precum și echipamente de protecție personală.

Cum puteți dona pentru Asociația Bava sau cum o puteți sponsoriza. Detaliile se găsesc pe www.bavainfo.org.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primul cadru medical din Sibiu decedat din cauza COVID-19

Spitalul Judeţean Sibiu a anunţaț decesul din...

ȘTIRI GdS

Franța va testa toţi călătorii proveniţi din ţările aflate...

Franţa va testa, în zilele următoare, pe aeroporturi, toţi călătorii proveniţi din ţările aflate pe lista „roşie“. Acest lucru se va întâmpla,...

PSD nu va vota în Parlament Legea privind carantinarea

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat luni că PSD blochează votarea în Senat a proiectului de lege care ar permite...

Dolj: Verificarea respectării măsurilor de protecție

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Dolj, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate,...

Reguli care trebuie respectate în trenuri

Datorită cererii mari de transport, și în acest final de săptămână, CFR Călători a suplimentat trenurile care circula pe rutele cele mai...

Primul cadru medical din Sibiu decedat din cauza COVID-19

Spitalul Judeţean Sibiu a anunţaț decesul din cauza noului coronavirus al primului cadru medical din judeţ: o asistentă medicală în vârstă de...

Ministrul Educației, despre cum va începe școala în septembrie

"Cel mai bun scenariu" pentru începerea noului an școlar va fi acela în care o parte a elevilor vor fi la școală,...