10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDanemarca relaxează măsurile de carantină

Danemarca relaxează măsurile de carantină

Danemarca intenționează să redeschidă centrele de zi și școlile pe 15 aprilie, ca un prim pas pentru a relaxa măsurile de carantină, a declarat luni premierul țării. Danemarca a închis şcolile în urmă cu trei săptămâni pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Țara nordică, care a fost una dintre primele din Europa care a a luat măsura închiderii şcolilor, a văzut că numărul de spitalizări și decese legate de coronavirus au fost stabile în ultima săptămână, potrivit The New York Times.

„Această decizie probabil că va fi un pic ca mersul pe podea. Dacă rămânem nemișcați pe drum am putea cădea și dacă mergem prea repede, poate mergem greșit. Prin urmare, trebuie să facem un pas prudent la un moment dat”, a declarat premierul Mette Frederiksen la o conferinţă de presă.

Şcolile se deschid pe 15 aprilie

Danemarca a anunțat, pe 11 martie, închiderea școlilor, îngrijiri de zi, restaurante, cafenele și săli de sport și a închis toate granițele pentru majoritatea străinilor. Centrele de zi și școlile pentru copiii din clasa întâi – a cincea se vor redeschide pe 15 aprilie, ceea ce va permite părinților să se întoarcă la muncă.

Celelalte restricţii rămân valabile până pe 10 mai

Toate restricțiile rămase, inclusiv interzicerea adunării a mai mult de 10 persoane rămân în vigoare până cel puțin 10 mai, în timp ce interdicția adunărilor mai mari va rămâne în vigoare până în august.

Frederiksen a avertizat că redeschiderea treptată va avea loc doar dacă situaţia epidemiologică va rămâne stabilă. El a cerut tuturor danezilor să respecte indicaţiile guvernului privind distanțarea și igiena socială.

187 de decese în Danemarca

Numărul deceselor zilnice a scăzut la șapte duminică, de la 14 sâmbătă și 18, vineri, în timp ce numărul spitalizărilor a scăzut ușor în ultima săptămână. Danemarca a raportat 187 de decese cauzate de coronavirus și total de 4.681 de persoane infectate.

„Dacă deschidem Danemarca prea repede riscăm ca infecțiile să crească prea brusc și atunci trebuie să ne închidem din nou”, a spus Frederiksen. Danemarca este a doua țară din Europa care furnizează date și detalii cu privire la redeschiderea treptată a blocării coronavirusului, după ce, luni , Austria a declarat că se pregătește pentru o „înviere” a doua zi după Paște, prin redeschiderea unor magazine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS