20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Zeci de salariați ai AJOFM Gorj, implicați în verificarea cererilor pentru șomaj tehnic

Zeci de salariați ai AJOFM Gorj, implicați în verificarea cererilor pentru șomaj tehnic

Toți angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj sunt mobilizați în această perioadă pentru verificarea și înregistrarea documentelor de la angajatori și persoane fizice.

De câteva zile a început depunerea cererilor pentru șomajul tehnic. Este vorba de o procedură on-line. În paralel se desfășoară activitatea de primire a dosarelor de la persoanele care doresc să intre în posesia indemnizației de șomaj. Mii de documente vor fi verificate în zilele care vor urma, dat fiind faptul că sunt în derulare programe de susținere financiară pentru companiile afectate de pandemie.

Șomaj tehnic la CEO

Peste 10.000 de angajați din Gorj vor beneficia de șomaj tehnic. Este vorba de plata a 75% din salariul mediu brut. Până acum s-a trecut de o mie de solicitări, însă în următoarele zile vor mai fi depuse câteva mii de solicitări. Numai de la Complexul Energetic Oltenia se așteaptă 5.500 de cereri pentru șomajul tehnic. Sumele sunt achitate de la bugetul de stat și vor intra în contul angajatorilor în termen de 15 zile de la depunerea cererii. Ulterior, companiile vor avea timp trei zile să le vireze indemnizația de șomaj salariaților care au contractul de muncă suspendat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...