11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania: Numărul deceselor cauzate de coronavirus, în descreștere pentru a patra zi consecutiv

Spania: Numărul deceselor cauzate de coronavirus, în descreștere pentru a patra zi consecutiv


Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Spania este în descreştere pentru a patra zi consecutiv. Luni, autorităţile au raportat 637 de decese, cel mai mic număr înregistrat în 24 de ore, din 24 martie şi până acum. Apare astfel speranţa că vârful epidemiei a fost depăşit.

Spania rămâne însă în topul statisticilor negre cu un total de 13.550 de morți, iar 135.032 de oameni au fost depistați pozitiv, potrivit hotnews.ro.

Peste 15.000 de angajați din sistemul medical, depistați pozitiv

Zece medici, asistente și infirmiere se numără printre victime. De altfel, peste 15.000 de angajați din sistemul medical au fost depistați pozitiv, după ce lipsa stocurilor i-a pus în situația de a improviza echipamente de protecție.

Epidemia a generat colapsul spitalelor și măsuri dure de carantină 

Epidemia, care a adus Spania în situația de a avea cel mai mare număr de decese raportat la 1 milion de locuitori, a generat colapsul spitalelor. De asemenea, au fost luate măsuri dure de carantină. Chiar dacă vârful a fost depășit, este de așteptat ca această criză să continue săptămânile următoare.
Guvernul spaniol a transmis că analizează posibilitatea testării în masă și a izolării eventualilor purtători asimptomatici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS