17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSistem automat de taxare la cele mai mari parcări din Târgu Jiu

Sistem automat de taxare la cele mai mari parcări din Târgu Jiu

Autoritățile din Târgu Jiu au pus în funcțiune de duminică un sistem de taxare automat la cele două mari parcări din zona Pieței Centrale.

Este vorba de parcarea de lângă Super 2000 și parcarea de 200 de locuri de la intrarea în cea mai mare piață din municipiu. Prin introducerea aparatelor de eliberare a tichetelor și a barierei a dispărut personalul care elibera tichete de parcare. Este o măsură luată de primărie pentru a reduce contactul între angajații municipalității și conducătorii auto, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„La cele două parcări din zona Pieței Centrale (Rodna și Super 2000) funcționează noul sistem de taxare, cu barieră. Tot ce trebuie să faceți este să vă încadrați cât mai aproape de partea stângă a intrării, în așa fel încât să puteți apăsa butonul sistemului care va genera un tichet. Veți parca autoturismul și, după ce terminați cumpărăturile, veți scana biletul la casa automată, unde puteți plăti cu bancnote sau cu cardul. După ce efectuați plata, aveți 15 minute în care puteți ieși din parcare. Sistemul va recunoaște numărul mașinii și va ridica bariera“, potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Este disponibilă și taxarea prin SMS

Locuitorii municipiului Târgu Jiu au la dispoziție de luna trecută și sistemul de plată prin SMS în parcările cu taxă. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că a fost implementat proiectul cu parcarea prin SMS de pe raza orașului. Mai exact, este vorba despre acele parcări semnalizate special cu indicatorul pentru plata prin SMS.

Cetățenii trebuie să își descarce aplicația TPARK, urmând apoi câțiva pași simpli. Tariful de parcare este puțin mai ieftin decât cel pe bază de bon, eliberat de taxatoare. Este vorba de 1,92 lei pe oră, în loc de 2 lei pe oră, cât era taxarea cu bon eliberat de o taxatoare. Ambele variante de taxare a locurilor de parcare sunt acum la dispoziția conducătorilor auto care vin la Piața Centrală și elimină contactul cu salariații primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS