22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegina Elisabeta a II-a: "Vom învinge. Victoria va fi a fiecăruia dintre noi"

Regina Elisabeta a II-a: „Vom învinge. Victoria va fi a fiecăruia dintre noi”

-

Regina Marii Britanii a mulţumit, duminică, personalului din sistemul sanitar care luptă împotriva pandemiei de COVID-19, precum şi britanicilor care stau în casă pentru a evita răspândirea coronavirusului, potrivit ABC News.

“Doresc să le mulţumesc celor care se află în linia întâi” în serviciile de sănătate ale sistemului public NHS, “personalului care acordă îngrijire”, a subliniat su, precum şi “tuturor acelora dintre voi care stau acasă, ajutând astfel la protejarea celor persoanelor vulnerabile”.

“Vom învinge, iar această victorie va fi a fiecăruia dintre noi”, a spus Elisabeta a II-a.

“Sper că, în anii care vor veni, toată lumea va fi mândră de modul în care am rezolvat această provocare”, a spus suverana britanică.

“Iar cei care vor veni după noi vor spune că britanicii din această generaţie au fost la fel de puternici ca ceilalţi”, iar “calităţile autodisciplinei, determinării binevoitoare şi camaraderiei caracterizează în continuare această ţară”, a mai spus regina Elisabeta.

Al patrulea mesaj în 68 de ani de domnie

Mesajul televizat este al patrulea de la începutul domniei de 68 de ani a reginei Elisabeta a II-a.

Discursul a fost înregistrat la Castelul Windsor, la vest de Londra, unde regina şi soţul său, prinţul Philip, locuiesc de la 19 martie.

În vârstă de 93 şi, respectiv, 98 de ani, ei fac parte din grupul de risc. Anturajul lor a dat asigurări că ei sunt sănătoşi şi urmează directivele guvernului. Prinţul moştenitor Charles (71 de ani) a contactat boala, dar a ieşit recent din carantină şi, de asemenea, se simte bine.

În Regatul Unit s-au înregistrat circa 42.000 de cazuri de COVID-19, devenind una dintre cele mai afectate ţări din Europa. Peste 4.300 de persoane au murit.

Celelalte trei mesaje ale reginei în timp de criză sau de doliu au avut loc în 1991 cu ocazia primului Război din Golf, în 1997 în ajunul funeraliilor prinţesei Diana şi în 2002 după decesul mamei sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj | Alb-albaștrii vor să...

Universitatea Craiova și CFR Cluj se întâlnesc joi, de...

ȘTIRI GdS