24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Vela a făcut un control de rutină la Punctul de Trecere a Frontierei de la Calafat

Ministrul Vela a făcut un control de rutină la Punctul de Trecere a Frontierei de la Calafat

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a efectuat, sâmbătă după-amiază, un control de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat pentru verificarea, la faţa locului, a modului în care sunt respectate noile măsuri dispuse prin Ordonanţa Militară nr. 7, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Ministrul a constatat că traficul se desfăşoară în limite normale, neînregistrându-se timpi mari de aşteptare la intrarea în ţară pentru traficul de mărfuri dinspre Bulgaria.

„Ministrul Marcel Vela a mulţumit tuturor cadrelor din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Sănătăţii şi din Ministerul Finanţelor Publice care îşi fac datoria cu responsabilitate la frontiera de stat a României”, au mai arătat reprezentanţii GCS.

Ministrul afacerilor interne a efectuat și duminică o vizită pe granița de vest, la punctele de trecere a frontierei Nădlac II și  Nadlac I, pentru a verifica la fața locului cum se desfășoară tranzitul camioanelor de marfă, respectiv al autoturismelor.  

Vizitele de lucru la cele două puncte de pe frontieră, precum și cea de ieri la PTF Calafat, au ca scop verificarea modului de funcționare a culoarului realizat din România, astfel încât timpii de așteptare să fie limitați la minim. 

Reamintim faptul că au fost create facilități pentru șoferii de TIR care aduc mărfuri în România, în sensul că  s-au simplicat formalitățile de intrare în țară, iar traficul de autoturisme a fost redirecționat către Nădlac I, astfel încât punctul de la Nădlac II să fie tranzitat doar de către autocamioane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS