20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Gorjean plecat din izolare, amendat cu 10.000 de lei și introdus în carantină

Gorjean plecat din izolare, amendat cu 10.000 de lei și introdus în carantină

Un gorjean care a plecat din izolare în timpul nopții trecute a fost depistat pe stradă de poliție și a fost amendat cu 10.000 de lei. Ulterior, bărbatul a fost introdus într-un centru de carantină, unde își va petrece sărbătorile pascale.

Cetățeanul a declarat că a plecat din izolare pe timpul nopții pentru că nu a crezut că va fi depistat de oamenii legii. Potrivit Centrului județean de coordonare și conducere a intervenției Gorj, în județ, în carantină instituționalizată sunt 609 de persoane (din care 66 de persoane au intrat în carantină și 20 de persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore)  iar 1.925 de persoane sunt izolate la domiciliu și se află sub monitorizare medicală (din care 147 de persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 310 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 ore); Cazuri confirmate cu COVID-19: 8 persoane(din care 4 vindecate și externate, 3 internate, 1 persoană din județul Gorj carantinată în București; Teste prelevate: 505

Amenzile date în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, 174 de polițiști gorjeni au desfășurat peste 30 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu in cazul a peste 1750 de persoane, iar 16 agenți economici au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul Stării de Urgență. De asemenea, au fost verificate 397 de locații de carantinare /izolare. În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 104 sancțiuni contravenționale, în valoare de 300.000 lei, din care 103 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Jandarmii păzesc 20 de centre de carantină

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona a 20 centre de carantină cu 44 jandarmi, însoțirea a 16 transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj cu 18 jandarmi.

Deasemenea jandarmii gorjeni au verificat respectarea interdicției de a nu părăsi locația de izolare ca măsură de prevenire a răspândirii COVID -19, la un număr de 214 persoane dispuse în 21 de localități. Au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum total de 22.000 lei, un număr de 11 persoane, deoarece nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID 19, în localitățile Tg Jiu, Tg Carbunesti, Rovinari, Bumbesti Jiu și Motru.

Polițiștii locali au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, din care 20 pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare de 35.000 de lei, iar alte 7 persoane au fost sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor Lg. 61/1991, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, recomandă tuturor cetățenilor județului Gorj și celor care tranzitează județul, ca în spațiile publice sau la locul de muncă, să își acopere fața(nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile (eșarfă sau alte accesorii vestimentare) în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...