11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia prelungește izolarea până la 27 aprilie

Grecia prelungește izolarea până la 27 aprilie

Autorităţile elene au anunţat, sâmbătă, prelungirea cu 3 săptămâni, până la 27 aprilie, a măsurilor de izolare în vigoare.

“Ne aşteaptă săptămâni dificile. Dacă relaxăm eforturile, virusul ne va distruge”, a declarat Nikos Hardalias, adjunctul Protecţiei civile. Guvernul vrea să împiedice deplasările cetățenilor cu ocazia Paştelui Ortodox, de pe 19 aprilie.Numai rezidenţii permanenţi vor avea voie să urce la bordul ambarcaţiunilor care fac legătura între continent şi numeroasele insule greceşti.

Cazuri confirmate cu COVID-19 – 1.673

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Grecia a crescut la 1.673, potrivit ultimelor actualizări ale purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății și expertului în boli infecțioase, profesorul Sotiris Tsiodras. El a adăugat că numărul morților a crescut la 68, vârsta medie a victimelor fiind de 74 de ani. Această cifră a cuprins cele 121 de cazuri aflate la bordul feribotului Eleftherios Venizelos, care este ancorat în portul Pireu, a declarat ministrul adjunct al Protecției Civile, Nikos Hardalias.

Cele 201 persoane rămase pe vasul de pasageri care au testat negativ (în majoritate lucrători străini), vor fi transferate la hoteluri pentru o perioadă de carantină înainte de a fi repatriate. Aproximativ 92 de pacienți sunt tratați în unități de terapie intensivă (UCI) și mai mult de jumătate dintre aceștia suferă şi de alte probleme de sănătate. Trebuie menționat, a adăugat Tsiodras, că în ultimele 24 de ore 11 pacienți au fost eliberați din UCI. Un total de 22.437 de teste COVID-19 au fost efectuate în Grecia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS