8.4 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateASSMB: 25 de cadre medicale de la Spitalul 'Victor Babeş' din Capitală - pozitive pentru SARS-CoV-2

ASSMB: 25 de cadre medicale de la Spitalul ‘Victor Babeş’ din Capitală – pozitive pentru SARS-CoV-2

Un număr de 25 de angajaţi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr.Victor Babeş” sunt pozitivi pentru SARS-CoV-2, informează Agerpres.

„În aceste zile, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr.Victor Babeş’ din Bucureşti, unitate medicală de primă linie în lupta pentru combaterea pandemiei, continuă testarea personalului medical care s-a ocupat, în ultimele 3 săptămâni, de îngrijirea pacienţilor COVID-19. Din prima serie de 200 de angajaţi testaţi, în total 25 de persoane sunt pozitive pentru SARS-CoV-2, toate cazurile fiind raportate la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, conform normelor în vigoare. Este vorba despre 2 medici primari, 3 medici rezidenţi şi 20 de asistente şi infirmiere”, precizează sursa citată.

Toţi cei 25 de angajaţi sunt asimptomatici şi au fost imediat internaţi şi izolaţi în cadrul spitalului. În acest moment, se derulează procesul de testare pentru restul de 200 de angajaţi implicaţi direct în îngrijirea pacienţilor COVID-19.

„Reiterăm faptul că Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti au luat măsurile necesare pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate în această perioadă de criză sanitară”, arată ASSMB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

România trimite militari cu blindate Piranha în Bosnia și...

România a suplimentat contribuția la misiunea EUFOR ALTHEA prin...

ȘTIRI GdS