11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn avion cu echipamente medicale din Rusia a aterizat la New York

Un avion cu echipamente medicale din Rusia a aterizat la New York

Un avion încărcat cu echipamente medicale, trimis de Rusia pentru a sprijini Statele Unite în lupta împotriva coronavirsului, a aterizat miercuri după-amiază la New York, a anunțat misiunea diplomatică rusă la ONU, potrivit NBC.

Imagini difuzate pe contul de Twitter al misiunii au arătat motostivuitoare în timp ce descărcau cutii de carton din avionul-cargo, un Antonov-124 al forţelor aeriene ruse.
Ministerul Apărării de la Moscova anunţase în cursul zilei de miercuri că avionul a decolat spre Statele Unite, “având la bord măşti medicale şi echipament medical”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, acest ajutor a fost adus în discuţie luni cu prilejul convorbirii telefonice dintre preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său american, Donald Trump.

“Astăzi, când această situaţie afectează pe toată lumea fără excepţie şi devine globală, nu există alternativă la acţiunile în spiritul parteneriatului şi ajutorului reciproc”, le-a declarat marţi Dmitri Peskov agenţiilor de presă ruse.

Un oficial american a spus că s-au primit 60 de tone de ventilatoare, măști, respiratori și alte elemente. Oficialul a declarat că echipamentul va fi examinat cu atenție pentru a se asigura că este compatibil cu cerințele de calitate ale US Food and Drug Administration.

Cazurile confirmate de coronavirus din SUA au crescut la peste 205.000, cu 4.500 de decese. În Rusia, numărul oficial al cazurilor confirmate este de 2.337, cu 17 decese, deși unii medici au pus sub semnul întrebării acuratețea datelor oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS