17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSportivii de la CS Pandurii nu pot fi trimiși în șomaj tehnic

Sportivii de la CS Pandurii nu pot fi trimiși în șomaj tehnic

Angajații Clubului Sportiv Pandurii lucrează de acasă, însă sportivii nu pot fi trimiși în șomaj tehnic.

Doar 30% din personal se află la locul de muncă, inclusiv președintele Mihai Prunariu. Este vorba de personalul administrativ. Clubul Sportiv Pandurii se află în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului și cea mai cunoscută secție este cea de atletism. Clubul Sportiv Pandurii nu are contracte de muncă încheiate pentru sportivi și, astfel, a putut să trimită personalul administrativ să lucreze de acasă, în baza unor acte adiționale pentru activitate în regim de telemuncă.

Sportivii sunt doar legitimați și primesc indemnizații de câteva sute de lei lunar. Este vorba de tineri care sunt elevi în ultimele clase de liceu sau studenți și care, după încheierea carierei în domeniul sportului de performanță, se retrag și își aleg meserii de antrenor sau vor activa în cu totul alte domenii. Mihai Prunariu a precizat că nu au existat fonduri pentru a încheia contracte de muncă pentru sportivi.

Niciun angajat nu va fi trimis în șomaj tehnic

Președintele Clubului Sportiv Pandurii a mai declarat că, din cauză că sportivii nu au încheiate contracte de muncă sau alte forme de prestare a activității, niciunul nu poate fi trimis în șomaj tehnic.

„Noi, din cauza lipsei banilor, nu am putut să încheiem vreodată contracte de muncă pentru sportivi. Ei sunt doar legitimați la club și primesc indemnizații. Pentru a limita răspândirea coronavirusului am decis să trimitem personalul administrativ să lucreze de acasă, în regim de telemuncă. La serviciu mai vin doar 30% dintre salariați. Așadar, mai sunt puțini angajați care vin zi de zi și se întâlnesc unii cu alții. Nu putem să îi trimitem pe sportivi în șomaj tehnic pentru că nu au contracte. Ei primeau lunar acea indemnizație modică. Așa este subfinanțată mișcarea sportivă la nivel local… În rest, ne-am adaptat la ce se întâmplă, până când va fi mai bine“, a declarat Mihai Prunariu, președintele Clubului Sporitv Pandurii Târgu Jiu și președinte al Asociației Județene de Fotbal Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS