10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe trece la ședințe video în administrația publică locală

Se trece la ședințe video în administrația publică locală

Tot mai multe consilii locale și inclusiv Consiliul Județean iau în calcul organizarea de ședințe on-line.

Și ședințele pe comisii vor putea fi realizate on-line. Cu ajutorul unor aplicații pe care oricine le poate accesa vor putea fi organizate ședințele în cadrul consiliilor locale și județene. Acest lucru va trebui însă să fie aprobat printr-o hotărâre. Este de amintit că, la Consiliul Județean Gorj, există deja distribuite tablete către aleșii județeni. Prin urmare, trecerea la ședințe on-line nu va fi un obiectiv greu de pus în practică, cel puțin la această instituție. De mai mulți ani, toate documentele destinate consilierilor județeni, inclusiv dosarele de ședință, sunt primite în format electronic.

Există deja o solicitare oficială

Unul dintre consilierii județeni a solicitat deja trecerea la ședințele on-line. Este vorba inclusiv de activitatea în comisiile de specialitate. Este vorba de consilierul județean Mihai Prunariu.

„Sunt deja instrumente de lucru de la distanță și nu este niciun fel de problemă dacă ne adaptăm și noi. Oricum s-au făcut pași către digitalizarea documentelor și la nivelul Consiliului Județean toate documentele și informațiile le primim on-line. Există și acele tablete. Nu cred că va fi o problemă să trecem la votul on-line. Am făcut o solicitare în acest sens și mi s-a răspuns din partea conducerii Consiliului Județean Gorj că nu sunt probleme să se treacă la această modalitate de lucru, doar că este necesar să fie adoptată o hotărâre în acest sens. Se va reduce contactul și se va limita posibilitatea de răspândire a coronavirusului. Încă nu am ajuns în momentul cel mai greu al epidemiei și trebuie să luăm măsuri din timp pentru a putea avea continuitate în activitate. Va fi nevoie să aprobăm în continuare alocarea de fonduri în principal pentru achiziții de materiale de protecție și alte echipamente necesare“, a declarat Mihai Prunariu, consilier județean din Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS