21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDSP Gorj caută voluntari pentru a distribui alimentele în centrele de carantină

DSP Gorj caută voluntari pentru a distribui alimentele în centrele de carantină

Direcția de Sănătate Publică Gorj are nevoie de voluntari pentru a putea distribui alimente în centrele de carantină pe care le are deschise în județ.

Miercuri erau la nivelul județului Gorj 2.717 persoane în izolare și 331 de persoane în carantină. Centrele de carantină sunt în special în zonele unde se află unități de cazare turistică. Este vorba de imobile în care se află camere dotate cu baie proprie. Numai acestea îndeplinesc toate condițiile pentru a deveni centre de carantină.

Este deja o problemă în a identifica toate centrele respective. Nu toți oamenii de afaceri sunt convinși să pună la dispoziție clădirile respective. Unii au refuzat, alții au fost în cele din urmă de acord, când li s-a explicat faptul că periodic în fiecare cameră este realizată dezinfecția.

Locuri mai sunt, dar nu mai este personal

Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, a declarat că, în prezent, mai sunt locuri disponibile în centrele de carantină, dar lipsește personalul care duce alimentele către beneficiari. Narcis Stoian lansează un apel către cetățenii județului Gorj pentru a se oferi voluntari, să ajute Direcția de Sănătate Publică Gorj. Voluntarii vor primi în fiecare zi echipamente de protecție și nu vor intra în contact cu persoanele aflate în carantină:

„Este o situație dificilă pentru că nu avem personal suficient. Facem un apel către voluntari, să vină să ne ajute. Am luat tot personalul pe care îl puteam lua de la cabinetele școlare și de peste tot. Nu mai avem de unde să luăm. Voluntarii vor primi combinezoane, măști, mănuși și ochelari. Vor lăsa mâncarea la ușă. Nu se va intra în contact cu beneficiarii din carantină. Centrele beneficiază de paza jandarmilor. Totul este în siguranță. Acum mai avem 500 de combinezoane, 450 de perechi de ochelari de protecție și 800 de măști. Am mai cerut echipamente de protecție și vom primi în zilele următoare. După distribuirea hranei, combinezonul, masca și mănușile sunt puse în saci speciali și nu aruncate la întâmplare”, a declarat Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS