10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu au apărut dispenserele sau covorașele cu dezinfectant la scările de bloc

Nu au apărut dispenserele sau covorașele cu dezinfectant la scările de bloc

Primăria Târgu Jiu trebuie să cumpere sute de dispensere pentru dezinfectant și să se asigure că nu vor dispărea.

În nicio scară de bloc din municipiul Târgu Jiu nu au fost montate dispensere sau covorașe la intrare, în ciuda dispoziției existente la nivel central. Autoritățile din Târgu Jiu, și nu numai, sunt obligate să cumpere dispensere pentru scările de bloc. Cutiile cu dezinfectant vor fi montate în scările de bloc. Dispenserele vor trebui să fie pline cu dezinfectant. Măsura a fost dispusă prin ultima ordonanță militară. Numai la Târgu Jiu sunt 550 de blocuri, în afara celor private. Sunt și blocuri cu două sau trei scări. Așadar este vorba de 1.000 – 1.500 de scări de bloc.

Sunt în evaluări

Primăriile trebuie să treacă imediat alocarea de fonduri pentru cumpărarea dispenserelor, a dezinfectantului și a covorașelor de la intrarea în blocuri. Rămâne întrebarea cine se va asigura că dispenserele nu vor dispărea.

„Suntem în faza de realizare a evaluărilor. Trebuie să luăm legătura cu administratori de asociații de proprietari din municipiu, să vedem exact cine va prelua aceste echipamente și va semna după ce vor fi montate și după ce vor fi realizate dezinfecțiile. Sunt multe scări de bloc, sunt și blocuri cu mai multe scări. În câteva zile vom avea documentația și vom contacta societăți pentru a cumpăra aceste echipamente. Dezinfectanții vor fi cumpărați separat. Vedem de unde le procurăm pentru că toată țara cumpără acum astfel de dispensere, și nu numai noi. Sperăm să reușim să le achiziționăm și să trecem în cel mai scurt timp la montarea acestora în scările de bloc“, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS