10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFond de rezervă în valoare de două milioane de lei pentru materiale de protecție destinate ISU și medicilor

Fond de rezervă în valoare de două milioane de lei pentru materiale de protecție destinate ISU și medicilor

Consiliul Județean Gorj are la dispoziție de marți suma de două milioane de lei din fondul de rezervă. În acest sens a fost aprobată o Hotărâre a Consiliului Județean.

Au fost identificați bani în alte capitole și au fost redirecționați către fondul de rezervă. Suma totală care se află în prezent la dispoziție pentru achiziția de materiale de protecție este de două milioane de lei. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că era nevoie de o sumă mai mare de bani care să fie disponibilă permanent pentru a se putea face achiziții periodice de materiale de protecție:

„Era nevoie de fonduri suplimentare în fondul de rezervă la dispoziție pentru a putea să alocăm periodic, de câte ori este nevoie, pentru a cumpăra materiale de protecție pentru cadrele medicale și pentru cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj. Sunt în prima linie și trebuie să avem grijă de ei“, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Amenzi de 220.000 de lei

La nivelul județului Gorj, se aflau marți în autoizolare la domiciliu 2.625 de persoane și 312 persoane în carantină. Starea de sănătate a acestora este monitorizată, zilnic, de către medicii de familie și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Sub coordonarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj, toate structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze integrat pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență. Polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea condițiilor în care se poate realiza circulația persoanelor în valoare totală de 220.350 de lei.

„Totodată, polițiștii locali au aplicat şase de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3/2020, în valoare totală de 1.600 de lei. De asemenea, jandarmii gorjeni au verificat respectarea interdicției de a părăsi locația de izolare, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID -19, la un număr de 199 de persoane. Au fost sancționate contravențional 24 de persoane, din Târgu Jiu, Motru, Târgu Cărbunești, Rovinari şi Novaci, din cauză că nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID- 19. Valoarea totală a amenzilor aplicate de jandarmi se ridică la suma de 14.800 de lei. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona a zece centre de carantină, însoțirea a 7 transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj, precum și asigurarea ordinii publice la punctul de triaj constituit la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu“, conform Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Pază în cartierele de romi

Este de amintit că două cartiere din municipiu sunt păzite în permanență de jandarmi și polițiști, deoarece oamenii refuză să înțeleagă că trebuie să stea izolați la domiciliu. Este vorba despre cartierele Obreja și Meteor, acolo unde există multe persoane recent întoarse din străinătate. Echipajele de poliție și dubele jadarmilor stau în permanență la intrarea și ieșirea din cartiere, împiedicând orice încercare a locuitorilor de a încălca normele impuse pentru stoparea răspândirii noului virus, Covid-19. Măsurile au fost luate după ce, săptămâna trecută, au fost făcute nenumărate sesizări la 112, deoarece mai mulți tineri au sfidat regulile și au ieșit în stradă pentru a petrece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS