32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană propune o schemă privind programul redus de muncă pe perioada pandemiei coronavirusului

Comisia Europeană propune o schemă privind programul redus de muncă pe perioada pandemiei coronavirusului

Comisia Europeană va propune o schemă privind programul redus de muncă, după model german, pentru a-i ajuta pe oameni să-și păstreze slujbele pe perioada pandemiei, în condițiile în care economiile celor 27 de state membre sunt puternic afectate, transmite hotnews.ro.

Anunțul a fost făcut miercuri printr-un mesaj video de către președintele CE, Ursula von der Leyen. Aceasta nu a oferit însă detalii legate de program și nici modul în care va fi finanțat, precizând doar că va oferi garanții ale statelor membre, un indiciu că propunerea ar putea fi legată de bugetul UE.

„Companiile plătesc salariile angajaților chiar dacă, în acest moment, nu încasează bani. Europa vine acum în sprijinul lor cu o nouă inițiativă.”, a spus von der Leyen.

„Aceasta este gândită pentru a ajuta Italia, Spania și alte state care au fost grav afectate. Și va face asta grație solidarității membrilor UE.”, a mai declarat șefa Comisiei Europene.

Potrivit modelului german, guvernul suportă o parte din salariile angajaților atunci când companiile reduc numărul orelor de lucru, astfel încât să prevină concedieri.

Comisia Europeană ar urma să prezinte detaliile inițiativei în cursul acestei zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS