8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă trei persoane infectate cu noul coronavirus au murit în România

Încă trei persoane infectate cu noul coronavirus au murit în România

Încă trei persoane infectate cu noul coronavirus au murit în România, numărul total al celor decedaţi până în prezent din această cauză ajungând la 72, informează marţi Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre două femei – una de 60 de ani din Ialomiţa şi alta de 53 de ani din judeţul Hunedoara – şi un bărbat de 65 de ani din Hunedoara.

Femeie de 60 ani din judeţul Ialomiţa avea insuficienţă renală cronică, dializată, cu hipertensiune arterială şi hepatită cronică cu virus B, debut în 23 martie (febră, frison, cefalee). Aceasta a fost internată în 25 martie în Secţia Nefrologie ATI la Spitalul Municipal Slobozia. I s-au recoltat probe pentru COVID-19 în data de 26 martie, rezultat ieşind pozitiv în data de 28 martie. Femeia a murit marţi şi nu a avut istoric de călătorie şi nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Cea de-a doua femeie de 53 ani din judeţul Hunedoara a fost internată în data de 17 martie pe Secţia de Oncologie cu diagnosticul de neoplasm ovarian stadiu terminal, pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. A fost contact cu cazuri confirmate cu COVID-19, motiv pentru care s-au recoltat probe şi a fost confirmată în 30 martie. Pacienta a murit pe 29 martie.

Bărbatul de 65 ani din judeţul Hunedoara a fost internat în 25 martie în Spitalul de Boli Infecţioase Deva şi transferat în ATI în data de 26 martie. A fost confirmat în aceeaşi dată şi a decedat marţi. Pacientul avea drept comorbidităţi hipertensiune arterială. Bărbatul nu călătorise, fiind fără contact cunoscut cu caz confirmat. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS