1 C
Craiova
miercuri, 27 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Două unități școlare din Craiova vor fi modernizate și extinse pe fonduri europene

Două unități școlare din Craiova vor fi modernizate și extinse pe fonduri europene

Primăria Craiova a anunțat astăzi semnarea a două contracte de investiții în infrastructura educațională a Craiovei, din fonduri europene nerambursabile.

Una dintre unitățile școlare care va beneficia de investiții este Școala gimnazială ”Mircea Eliade” din Craiova care se va extinde. Al doilea contract este pentru reabilitarea și mansardarea Grădiniţei cu program prelungit ”Căsuţa cu Poveşti”.

„Chiar dacă traversăm o perioadă grea pentru noi toți, unele lucruri trebuie să meargă înainte. Iar educația copiilor este unul din aceste domenii. Motiv pentru care Primăria Craiova continuă investițiile în infrastructura școlară, iar astăzi am semnat două contracte de finanțare nerambursabilă din fonduri europene – unul de care se vor bucura cei peste 1200 elevi de la Școala Gimnazială Mircea Eliade și un alt contract ce va consta în reabilitarea Grădiniţei cu program prelungit Căsuţa cu Poveşti. Investiția de la Școala Mircea Eliade este una complexă și include construirea unui corp de clădire P+2 cu săli de clasă, laboratoare, bibliotecă, sală de sport, dotări și echipamente, atât pentru sala de sport cât și pentru laboratoare. Valoarea totală a ambelor proiecte este de 20,225,975.21 lei, adică aproximativ 4.2 milioane euro” a declarat Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova.

Școala gimnazială Mircea Eliade din Craiova

Ce lucrări se vor face la Școala Mircea Eliade din Craiova

Proiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale din municipiul Craiova prin construcția , reabilitarea , modernizarea , extinderea , echiparea Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade”, în valoare de 12.244.751,97 lei, presupune construirea unei clădiri noi cu săli de clasă, laboratoare (chimie, fizică, informatică, geografie-biologie), bibliotecă, sală de sport (cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare, dotări), sală “after-school”. Suprafața construită a noii clădiri va fi de 594,00 mp iar suprafața desfășurată de 1.422,00 mp, se arată în comunicatul Primăriei Craiova.

Grădinița Căsuța cu povești din Craiova

Grădinița ”Căsuța cu Povești” se extinde prin mansardare

Al doilea proiect, Creşterea accesului la educaţie prin îmbunătăţirea infrastructurii unităţilor de învăţământ din municipiul Craiova – Grădiniţa cu program prelungit Căsuţa cu Poveşti, presupune extinderea prin mansardare a clădirii pe toată suprafața acesteia (935 mp).

Grădinița Căsuța cu povești din Craiova

Proiectul mai include construirea unui lift pentru acces persoane, reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, apă caldă menajeră, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei termice, instalare, reabilitare și modernizare a sistemului de climatizare, a instalației de iluminat în clădire și amenajări exterioare: loc de joacă, teren de sport, refacere alei și trotuare, împrejmuire.

Ca investiții sunt prinse și dotări interioare specifice pentru fiecare încăpere din clădirea extinsă și reabilitată. Astfel, se va achiziționa mobilier și dotări pentru sălile de clasă, mobilier pentru sala de sport, sala de festivități, sala multifuncțională, dotări cabinete medicale, echipamente pentru bucătărie, dotări sala de mese, dotări exterioare, echipamente IT, dotări PSI precum și alte dotări necesare funcționării. Valoarea totală a proiectului este de 7.981.223,24 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecBerbecul ajunge la o răscruce de drum mult așteptată...

ȘTIRI GdS

FC Voluntari – „U“ Craiova 1-1 | Dan Nistor:...

Dan Nistor se află la cel de-al treilea assist în 2021, dar, din păcate, Universitatea Craiova a marcat tot de atâtea ori, mult prea...

FC Voluntari – „U“ Craiova 1-1 / Corneliu Papură:...

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din Ilfov, cu FC Voluntari, iar antrenorul Corneliu Papură regretă că alb-albaştrii nu au reuşit...

Craiova / A sosit prototipul primului autobuz electric

Prototipul primului autobuz electric din cele 16 pe care firma poloneză Solaris Bus & Coach le va furniza RAT SRL va sosi mâine la Craiova.

Liga 1 / Știința remizelor! Alb-albaștrii, în nota obișnuită...

Universitatea Craiova a „reușit” un nou rezultat de egalitate, al cincilea consecutiv. Elevii lui Corneliu Papură au făcut 1-1 marți seară, în Ilfov, cu...

Raluca Turcan: 32.000 de vârstnici trăiesc cu 200 de...

Raluca Turcan, ministrul Muncii, afirmă că în România sunt 32.000 de bătrâni care trăiesc cu o sumă medie de 200 de lei pe lună,...

O tânără a murit după ce s-a aruncat în...

O mamă eroină din Rusia a murit după ce s-a aruncat în fața unei mașini scăpată de sub control pentru a-și salva fiul de...