20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Peste o mie de gorjeni au fost sancționați de polițiști și jandarmi pentru că au ieșit nejustificat din case

Peste o mie de gorjeni au fost sancționați de polițiști și jandarmi pentru că au ieșit nejustificat din case

De la introducerea restricțiilor de circulație și pe timp de zi, peste o mie de persoane din Gorj au fost sancționate de autorități.

Cele mai multe sancțiuni au fost înregistrate în mediul urban, unde cetățenii au ieșit din casă fără să poată prezenta la control documentele justificative prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3. Media zilnică este de 200 de persoane, iar sancțiunile depășesc 200.000 de lei. Este de amintit că jandarmii gorjeni au verificat la finalul săptămânii trecute respectarea interdicției de a părăsi locația de izolare, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19, la un număr de peste 300 de persoane.

Au fost sancționate contravențional 19 persoane, din Târgu Jiu, Motru, Târgu Cărbunești, Rovinari și Bumbești-Jiu, întrucât nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate de jandarmi se ridică la suma de 12.450 de lei.

Jandarmii au în pază centrele de carantină

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu“ Gorj au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona a nouă centre de carantină, precum și însoțirea a cinci transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj. Forțele de ordine desfășoară în continuare misiuni specifice, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19. În acest context, facem apel la cetățenii județului Gorj să respecte prevederile Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020, privind condițiile în care se poate realiza circulația persoanelor.

„Potrivit art. 1, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice; f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină; g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat; h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole; i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare“, conform Ordonanței Militare nr. 3.

Circulația persoanelor de peste 65 de ani

Articolul 2 din Ordonanţa militară nr. 3 din 2020 vizează restricții impuse circulației publice a persoanelor de peste 65 de ani. „Art. 2. – Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00-13.00, strict pentru următoarele motive: a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice; b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie; d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice“, precizează documentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...