10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipele de salvare montană, pregătite să îi ajute pe medici în lupta cu Covid-19

Echipele de salvare montană, pregătite să îi ajute pe medici în lupta cu Covid-19

Echipele de salvatori montani din Gorj nu mai desfășoară niciun fel de activități specifice, fiind închisă în întregime zona montană.

Astfel, în această perioadă, Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo al Consiliului Județean Gorj va avea în stand by toate cele patru echipe de salvare montană și echipa de salvare speologică prin care asigură serviciile specifice Salvamont în masivele Parâng, Vâlcan, Godeanu, Mehedinți și Căpățânei. De asemenea, bazele și posturile Salvamont Gorj funcționează după un program special.

Sediul Central Târgu Jiu va funcționa de luni până vineri, de la 08.00 la 16.00 pentru serviciul administrativ-contabilitate și de luni până vineri de la 08.00 la 20.00 pentru echipa de intervenție de prim răspuns și Baza Salvamont Rânca, inclusiv cabinetul medical. Echipa de intervenție special desemnată pe ture va avea program non-stop. Totodată, posturile Salvamont Padeș, Tismana, Runcu, Stănești, Schela, Bumbești-Jiu, Rânca 2, Baia de Fier și Polovragi vor avea doar program administrativ.

Au închis toate traseele

De asemenea, Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Gorj declară închise traseele turistice clasice și traseele tehnice (via ferrata, alpinism, escaladă, canyoning etc.). Totodată, se suspendă eliberarea avizelor de siguranță montană și siguranță speologică, respectiv suspendă valabilitatea celor emise la începutul anului 2020 pentru diferite activități, inclusiv cele de speoturism specializat sau explorare în mediul subteran speologic.

„Aceste decizii sunt în primul rând preventive și se încadrează în campania Salvamont România și Salvaspeo România de reducere a numărului de accidente montane, evitându-se astfel o presiune suplimentară asupra sistemului medical. Vă mulțumim pentru înţelegere și abordarea responsabilă a acestei situații!ׅ“, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Public al Salvamont, din cadrul Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS