5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă la Spitalul Județean după ce medicii ar fi operat un suspect de Covid-19 neprotejaţi

Anchetă la Spitalul Județean după ce medicii ar fi operat un suspect de Covid-19 neprotejaţi

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a început o anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce un pacient suspect de Covid-19 a fost operat fără ca personalul medical să fi avut echipament special de protecție.

Chirurgul Valentin Neagu, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a sesizat public pe pagina sa de socializare condițiile în care a avut loc, recent, o operație. Cadrele medicale nu ar fi avut echipamente potrivite de protecție pentru a interveni chirirgical la un suspect de Covid-19.

Ancheta procurorilor vizează infracțiunea de neluare a măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă. Procurorii vor începe audierea celor implicați în acest caz și a șefilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Pregătesc o sală de operație pentru suspecții de Covid-19

În același timp, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu pregătește o sală de operație destinată exclusiv pacienților cu Covid-19 sau suspecți de coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Gorj supraveghează modul în care este amenajat spațiul în care va fi amenajată sala de operație. Aceasta se va afla la parterul imobilului din strada Tudor Vladimirescu.

Va fi nevoie de separarea accesului către sala de operație și de asigurarea tuturor echipamentelor medicale, astfel încât medicii să intervină în condiții de siguranță. Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va trebui să doteze sala respectivă inclusiv cu echipamente de protecție pentru personalul care va implicat în intervențiile chirurgicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS