21.7 C
Craiova
marți, 23 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus. Declarația pe propria răspundere și adeverința angajatorului pot fi completate on-line

Coronavirus. Declarația pe propria răspundere și adeverința angajatorului pot fi completate on-line

Grupul de Comunicare Strategica informeaza că este activă platforma electronică formular.sts.ro. Aceasta a fost creata pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator.


„Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.
Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului”, se arata in informarea transmisa recent de Grupul de Comunicare Strategică. 

Declaratia sau adeverinta poate fi prezentata organelor de control, direct de pe telefon


Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată). Documentul se prezinta împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.


„Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, mai informeaza autoritatea citata. 
În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS