16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus. 600 angajați ai SJU Slatina, în concediu de odihnă

Coronavirus. 600 angajați ai SJU Slatina, în concediu de odihnă

In plina pandemie, aproape jumatate din personalul de la Spitalul Județean de Urgență Slatina a intrat in concediu de odihnă.

Convinși că în curând vor fi nevoiți să intre în ture epuizante, sute de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina se bucură în aceste zile de concediu sau zile libere. Activitatea a fost reorganizată în tot spitalul.


Pentru că numărul de internări a fost limitat la minimum posibil, conform ordinelor primite de la minister, conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a aprobat efectuarea zilelor de concediu de odihnă în cazul a sute de angajați. Aproximativ 600, din cei aproape 1.400 medici, asistenți, infirmieri, brancardieri și îngrijitori din cadrul spitalului slătinean, cei mai mulți având concedii neefectuate sau ore suplimentare necompensate cu zile libere, din cauza deficituilui de personal, și din 2018.

Este liniștea dinaintea furtunii, sunt cu toții conștienți, concediile nefiind, însă, o perioadă lipsită de griji, pentru că au fost informați că pot fi rechemați la lucru în orice moment, dacă situația o impune.La nivelul fiecărei secții medicale, spun surse din cadrul spitalului, activitatea a fost organizată astfel încât să se formeze echipe stabile de lucru, totul ca o măsură suplimentară de precauție pentru posibilele cazuri în care se intră în contact cu pacienți purtători ai coronavirusului, nedepistați.

Un corp întreg de clădire a fost, de altfel, rezervat tratării cazurilor de Covid-19, însă acolo vor ajunge pacienții cu forme ușoare de boală, confirmați. Cazurile mai grave, de asemenea confirmate cu Covid-19, ar urma să ajungă la spitalul-suport, Spitalul Municipal Caracal, conform unei proceduri deocamdată neaprobate prin ordin de ministru, prin urmare nici data de la care intră în vigoare nu este cunoscută.

Spatiu pentru cazarea medicilor

Conducerea spitalului are de asemenea în vedere ca în momentul în care criza coronavirusului va curpinde și județul Olt, iar medicii vor fi obligați să stea în gardă mult peste timpul normal de lucru, aceștia să se poată odihni într-un spațiu din vecinătatea spitalului, pentru că, deși s-a lansat un apel în acest sens, niciun hotel nu a anunțat că ar fi dispus să-i cazeze pe medici. Se au de asemenea în vedere cazurile în care se vor produce infectări sau vor exista suspiciuni, iar medicii vor evita să se mai întoarcă pentru o perioadă în familie.

Pentru astfel de cazuri s-a gândit soluția ca personalul medical să poată fi cazat în spațiul destinat secției Psihiatrie, proaspăt renovat și utilat cu mobilier de spital. Secția Psihiatrie (secție externă, situate în strada Drăgănești) ar fi trebuit să fie mutată în această perioadă în acest spațiu, cunoscut drept fosta Creșă nr. 1 din Slatina, însă mutarea se amână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS