3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA au devenit noul epicentru al pandemiei de coronavirus

SUA au devenit noul epicentru al pandemiei de coronavirus

Statele Unite ale Americii devin noul epicentru al pandemiei şi au acum mai multe cazuri de coronavirus confirmate decât orice altă țară, cu peste 85.500 de teste pozitive, potrivit BBC.

Conform ultimelor cifre colectate de Universitatea Johns Hopkins, SUA au depășit China (81.782 cazuri) și Italia (80.589). Dar, cu aproape 1.300 de victime cauzate de Covid-19, cifra de decese din SUA rămâne în urma Chinei (3.291) și a Italiei (8.215). Reperul sumbru a venit în condițiile în care președintele Donald Trump a prezis că națiunea va reveni la lucru „destul de repede”.

Cel mai afectat este statul New-York.

Cum a reacționat Casa Albă?

Întrebat despre cele mai recente cifre la un briefing la Casa Albă, joi după-amiază, președintele Trump a declarat că este „un tribut adus cantității de teste pe care le facem”.

Vicepreședintele Mike Pence a declarat că testele coronavirusului sunt acum disponibile în toate cele 50 de state și peste 552.000 de teste au fost efectuate la nivel național. Trump spune că SUA au testat mai mult decât Coreea de Sud. Preşedintele a pus la îndoială și cifrele care vin din Beijing, spunând reporterilor: „Nu știți care sunt numerele din China”. Președintele mai speră să ușureze restricțiile? Domnul Trump și-a stabilit un obiectiv foarte criticat al duminicii de Paști, 12 aprilie, pentru redeschiderea țării. Fără precedent în SUA 3,3 milioane de americani au fost concediați din cauza virusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS