17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecția ATI de la SJU din Sfântu Gheorghe, în carantină

Secția ATI de la SJU din Sfântu Gheorghe, în carantină

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat că Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a intrat în carantină după confirmarea unui nou caz de coronavirus. Anunţul a fost făcut joi seară, potrivit digi 24.ro.

„În urma rezultatelor pozitive testării Coronavirus – COVID-19 a doi pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean, alte 2 cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate. Unul dintre pacienţi s-a aflat la Terapie Intensivă, când a fost confirmată infecţia cu COVID-19. Prin urmare, Secţia de Anestezie şi cea Terapie Intensivă au fost puse imediat sub carantină şi a început testarea celor 13 persoane care au fost de gardă. Restul personalului din cadrul secţiei, respectiv 46 de persoane, vor rămâne acasă obligatoriu în autoizolare, până când vor fi cu toţii testaţi, în următoarele 4-5 zile”, informează comunicatul.

A ieşit pozitiv şi testul unui alt pacient cu simptome suspecte, internat prin Urgenţă

A ieşit pozitiv şi testul unui alt pacient cu simptome suspecte, internat prin Urgenţă, care acum se află în Secţia de Boli Infecţioase. Iniţial, pacientul nu a informat personalul că s-a întors din străinătate. De aceea a fost internat la Pneumoftiziolagie. După constatarea simptomelor suspecte a fost transferat la Boli Infecţioase. Aici i-a fost efectuat testul pentru coronavirus.

Cadrele medicale care au avut contact cu pacienţii, obligatoriu în autoizolare la domiciliu

În ambele cazuri, s-a pornit o anchetă epidemiologică. În urma acesteia, toate cadrele medicale care au avut contact cu pacienţii intră obligatoriu în autoizolare la domiciliu. „În acest moment, nu este necesară altă măsură decât carantina instituită la Secţia de Terapie Intensivă”, menţionează conducerea spitalului.

S-au efectuat 106 teste în rândul personalului

Până acum s-au efectuat 106 teste în rândul personalului din secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Blocul de naşteri şi celelalte secţii unde au existat contacte directe cu cazurile confirmate. Şase dintre acestea au ieşit pozitive.

„Din cei 29 pacienţi aflaţi în cele trei secţii – Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Bloc Naşteri – care au fost testaţi pentru coronavirus, nimeni nu a avut rezultat pozitiv până joi după-amiază. Unii dintre ei pot pleca acasă, dar trebuie să rămână în autoizolare la domiciliu. Cei care necesită tratament rămân în secţii, unde vor primi îngrijiri medicale”, se precizează în comunicat. Pe 26 martie au fost prelevate probe de la încă 46 de persoane din cadrul personalului spitalului. Printre acestea s-au prelevat probe şi de la cele 13 persoane care rămân la Terapie Intensivă pentru supravegherea medicală a celor 4 pacienţi internaţi în această secţie. Cazurile urgente vor fi redirecţionate către spitalele din Târgu Secuiesc şi Braşov, de la caz la caz. Toţi pacienţii cu patologie obstetrică-ginecologie sunt redirecţionaţi către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc. DSP Covasna continuă prelevarea de probe, iar ancheta epidemiologică este extinsă. Scenariul privind reorganizarea spitalului va fi anunţat mai târziu de conducerea instituţiei”, se mai arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS