9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia: Bilanţul deceselor de coronavirus a ajuns la 23

România: Bilanţul deceselor de coronavirus a ajuns la 23

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că bilanţul deceselor datorate noului coronavirus la nivel naţional a urcat la 23.

Pacietul cu numărul 19 este un bărbat, 56 ani, din judeţul Dâmboviţa, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș, internat în ATI.

Pacient neinternat

Pacientul numărul 20 este un bărbat, de 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20 martie la UPU a  Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinic şi radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de  Boli Infecțioase Timișoara unde nu a fost internat şi diagnosticat cu Pneumonie acută. În 24 martie, cu o stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID şi este lăsat la domiciliu. El a fost confirmat pozitiv pe 26 martie, când a şi decedat. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială).

Al 21-lea deces este al unei femei, de 70 de ani, din judeţul Neamţ, internată în Spitalul Județean de Urgență  Piatra Neamţ, în secţia de Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25.03.2020, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces în 25 martie. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020.

Cea mai tânără victimă

Al 22-lea şi cel mai tânăr pacient decedat este un bărbat, de 45 de ani, din judeţul Arad, confirmat pozitiv în data 25 martie. A decedat în 25.03.2020 în ambulanţă în timpul transferului în Spitalul de Boli Infecţioase Babeş din Timişoara.

Al 23-lea decedat este un bărbat, de 75 de ani, din judeţul Iaşi, internat si confirmat în data 22.03.2020, care a decedat aseară. Avea diabet zaharat complicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS