26 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate O asociație din Marea Britanie dresează câini pentru a depista COVID-19

O asociație din Marea Britanie dresează câini pentru a depista COVID-19

O asociație medicală din Marea Britanie încearcă să dreseze câini pentru a depista noul coronavirus. Medical Detection Dogs au avut deja succes în a dresa mai mulți câini pentru a depista malaria, cancerul sau boala Parkinson, scrie BBC.

„În principiu suntem siguri că aceste animale pot detecta coronavirusul“, a declarat Claire Guest, directorul asociației Medical Detection Dogs. 

Dacă aceste cercetări vor avea succes, câinii ar putea fi folosiți pentru a detecta virusul inclusiv la persoanele care nu prezintă simptome specifice.

„Acest procedeu ar fi mult mai rapid, mai eficient și non-invaziv și ne-am asigura că resursele limitate de testare ale sistemului de asistență medicală de stat din Regatul Unit sunt utilizate numai acolo unde sunt cu adevărat necesare“, a mai adăugat dr. Guest.

James Logan, profesor în cadrul universității de cercetare publică London School of Hygiene & Tropical Medicine, a explicat faptul că cercetările au arătat că acești câini ar putea detecta mirosul malariei cu un nivel de precizie „peste standardele de diagnosticare ale Organizației Mondiale a Sănătății“.

Fiecare boală are un miros propriu

Reprezentanții asociației Medical Detection Dogs susțin că fiecare boală are un miros propriu. Câinii ar putea fi dresați în doar șase săptămâni pentru a ajuta la stabilirea unui „diagnostic rapid, non-invaziv”. Ei ar putea fi, de asemenea, instruiți să detecteze dacă cineva are febră.

Steve Lindsay, profesor în cadrul Universității Durham, a anunțat că acești câini ar putea fi folosiți chiar și în aeroporturi pentru a identifica rapid persoanele are au contractat deja virusul.

„Acest lucru ar ajuta la prevenirea reapariției bolii”, potrivit profesorului Steve Lindsay.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a...

ȘTIRI GdS

Eventuala retragere a trupelor americane din Germania stârnește îngrijorare

Coordonatorul guvernului german pentru relaţiile transatlantice, Peter Beyer, a avertizat sâmbătă că planurile Statelor Unite de a retrage mii de soldaţi din...

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a avut niciun motiv să zâmbească după primul amical al zilei, cu FC Viitorul. El s-a...

Constanța. O fetiță de 4 ani a murit într-un...

O fetiţă de aproape 4 ani a fost găsită moartă de pompieri într-o anexă a unei case, din localitatea Vlahi, unde a...

Durere de nedescris pentru Patricia Țig. Tatăl ei a...

Patricia Ţig, 25 de ani, jucătoarea din România clasată pe locul 85 WTA, trece prin clipe dificile. Tatăl ei, care este totodată și antrenor,...

Ministru demis după achiziția de acadele de 2 milioane...

Ministrul Educației din Madagascar a fost demis din cauza deciziei sale de a achiziționa acadele în valoare de 2 milioane de dolari,...

Fără carantină în Franța, indiferent de gravitatea unui al...

Franţa nu va impune o altă carantină generală în ţară, chiar dacă un al doilea val de COVID-19 ar lovi în toamnă,...