10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCORONAVIRUS: Peste 200 de sancțiuni aplicate de poliție celor depistați fără motiv pe străzi

CORONAVIRUS: Peste 200 de sancțiuni aplicate de poliție celor depistați fără motiv pe străzi

Polițiștii și jandarmii gorjeni au aplicat recent un număr de 213 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 140.350 de lei, pentru nerespectarea art. 1 alin. (1) din Ordonanța Militară nr. 3/2020, privind condițiile în care se poate realiza circulația persoanelor.

Polițiștii și jandarmii desfășoară în continuare misiuni specifice, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19. În acest context, oamenii legii recomandă cetățenilor județului Gorj să evite deplasările, dacă nu au un motiv bine întemeiat. De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Declarație pe propria răspundere

De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână“), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, DSP Gorj, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu. În data de 26 martie, la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu un număr de 3.046 de persoane și 243 de persoane în carantină. De asemenea, erau înregistrate și 5 cazuri de infectare cu Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS