21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina a cumpărat din Rusia o cantitate record de petrol - 1,6 milioane de tone

China a cumpărat din Rusia o cantitate record de petrol – 1,6 milioane de tone

China a cumpărat o cantitate record de petrol rusesc – 1,6 milioane de tone, cu livrare în următoarele patru săptămâni, profitând de prețurile mici la sortimentul Urals și de cererea scăzută în Europa, informează Agenţia Reuters.

În luna ianuarie, potrivit afirmaţiilor surselor Reuters, China a mai cumpărat o cantitate – record la momentul respectiv – de petrol rusesc – 1,2 milioane de tone. Sursele Reuters au subliniat că gigantul chinez Unipec a achiziționat în jur de 800.000 de tone de petrol Urals în porturile baltice cu livrare în a doua jumătate a lunii martie și circa 500.000 de tone cu livrare la începutul lunii aprilie.

În plus, compania petrolieră anglo-olandeză Shell a comandat un tanc cisternă VLCC pentru trimiterea a 300.000 de tone de petrol Urals în China în prima jumătate a lunii aprilie. Şi alte rafinării au plasat comenzi pentru petrolul Urals.

Reuters subliniază că această creștere a livrărilor în China ar putea deveni un „colac de salvare” pentru producătorii de petrol din Rusia pe fondul scăderii cererii în Europa din cauza coronavirusului și al războiului prețurilor la petrol cu Arabia Saudită pentru obţinerea piețelor de export.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS