17.9 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateCe inventează românii pentru a păcăli ordonanța: Plimbări cu peștișorul în pungă

Ce inventează românii pentru a păcăli ordonanța: Plimbări cu peștișorul în pungă

Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol, a povestit la Digi24 câteva situații cu care s-au confruntat polițiștii când au verificat motivele pentru care oamenii au ieșit din casă, pe durata stării de urgență. 

Cosmin Andreica : „Erau cu peștișorul în pungă și spuneau că și-au scos animalul la plimbare”

„Am avut în aceste zile situații în care cetățenii erau cu peștișorul în pungă și spuneau că și-au scos animalul de companie la plimbare. Este o poveste reală. Sau am avut situații în care cineva și-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a mașinii. Oamenii sunt inventivi, dar sub o formă sau alta trebuie să fim conștienți că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”, a spus Andreica.

Polițistul a precizat că nu a fost stabilită o distanță care să definească termenul de proximitate. El face un apel la responsabilitate și le cere românilor să nu se pună în pericol încălcând măsurile dispuse de autorități.

„Românii dau dovadă de o inventivitate ieşită din comun, dar sub o formă sau alta trebuie să fie conştienţi că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”, a precizat preşedintele sindicatului Europol.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS