14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de mii de români s-au întors în ţară în ultima săptămână

Zeci de mii de români s-au întors în ţară în ultima săptămână


În ultima săptămână, zeci de mii de români s-au întors în ţară. Autorităţile ungare au creat un culoar special pentru românii aflaţi în tranzit spre ţara noastră, potrivit adevarul.ro.

Cifrele Poliţiei de Frontieră arată că, în ultima săptămână, s-au întors în ţară aproape 92.000 de români. Din 18 martie, când autorităţile maghiare au creat un culoar de tranzit pentru români, şi până joi, 26 martie, au intrat în România 91.800 de persoane. 

69.000 de persoane au intrat în România prin vămile din vestul ţării

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră transmit că, dintre acestea, 69.000 de persoane au intrat în România prin vămile din vestul ţării. Dintre cei aproape 92.000 de români întorşi acasă, unii au venit cu avioane puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe.

La nivel naţional sunt izolate la domiciliu peste 110.000 de persoane

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivel naţional sunt izolate la domiciliu peste 110.000 de persoane, iar 6.150 de persoane sunt în carantină. Potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, românii care se întorc în ţară din zone galbene trebuie să se autoizoleze la domiciliu. Cei veniţi din zone roşii intră direct în carantină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS