27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVIDEO Iohannis: Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru

VIDEO Iohannis: Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă joi, de la ora 14.00, după ce ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat, iar premierul l-a propus în locul acestuia pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

Am luat act de demisia dlui ministru Victor Costache. Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Va depune jurământul în cursul acestei zile , a declarat Președintele Klaus Iohannis

Despre participarea la reuniunea șefilor de stat și de guvern pe tema COVID:

Vreau să subliniez în primul rând obiective necesare pentru noi. Având în vedere că situația s-a deteriorat rapid, a devenit crucială achiziția de echipamente medicale prin mecanismul comun în UE, a continuat acesta.

Este necesar să fie finalizată rapid procedura

Rezerva strategică din UE prin mecanismul european – România este primul stat membru al UE care a primit acceptul UE de a constitui aceste rezerve pe teritoriul țării. Într-o primă etapă, achiziția în limită de 10 milioane de euro va viza achiziția de echipamente și ventilatoare. Este o procedură derulată independent de Comisie

Voi cere o finanțare mai consistentă pe acest program și voi arăta disponibilitatea României de a se implica mai mult și pe alte zone. Voi transmite că avem nevoie de lanțuri funcționale de aprovizionare. Pentru asta trebuie eliminate barierele, a adăugat acesta.

Libera circulație a bunurilor este esențială

CE a eleborat deja recomandări pentru facilitarea atranspportului de mărfuri în UE. Voi discuta și despre repatrierea românilor – este importantă colaborarea tuturor, mai ales că multe state au impus restricții de circulație. Cea mai vulnerabilă categorie, lucrătorii noștri sezonieri. Facem tot posibilul să-i aducem acasă, nu e o sarcină ușoară, spune președintele.

Președintele cere găsirea unor soluții pe plan economic și social.

România e puternic afectată de criza COVID, mai ales în sectorul industrial. Trebuie gândită strategie de recuperare post criză. UE, în ansamblul său, și fiecare stat membru travereză o perioadă etrem de dificlă. Situația devine tot mai dramatică

Klaus Iohannis roagă polulația să respecte restricțiile

Reiau apelul către toți românii: Respectați, vă rog, restricțiile. Stați acasă, doar așa ne putem proteja sănătatea. Este greu, dar numai cu aceste sacrificii vom câștiga lupta cu acest inamic extrem de periculos, încheie Președintele Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS