15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătăţii şi-a dat demisia

Ministrul Sănătăţii şi-a dat demisia

În plină pandemie de coronavirus, ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat, după declarațiile pe care le-a făcut miercuri, despre testarea populației Bucureștiului la coronavirus.

Conform unor surse, interimatul la Ministerul Sănătății va fi asigurat de actualul secretar de stat Nelu Tătaru. 

Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19, aceasta a fost declaraţia făcută de ministrul Sănătății, într-un interviu acordat Știrilor Pro TV.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru spune că testarea în Bucureşti se va face în etape, în primul rând fiind vizat personalul medical.

“În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. (…) Vom testa şi persoanele în vârstă şi cei cu comorbidităţi, apoi vom trece şi la restul populaţiei”, afirmă el, potrivit News.ro.

Potrivit lui Tătaru, după Bucureşti, vor urma şi celelalte oraşe, Bucureştiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş.

“Se va ajunge la o capacitate de două-trei mii de testări pe zi. Vom face la Ministerul Sănătăţii programări şi etapizări pe grupe de vârstă şi pe categorii. Vom începe cu Bucureştiul şi cu aglomerările mari unde există un risc ridicat de transmitere“, a spus Nelu Tătaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS