32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateManagerul Spitalului Județean Suceava, demis

Managerul Spitalului Județean Suceava, demis

Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava, a fost demis miercuri de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în subordinea căruia se află spitalul. Solicitarea de demisie a fost făcută de secretarul de stat Nelu Tătaru, aflat într-un control la Suceava. La Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din țară din cauza unor erori manageriale în lanț.

Gheorghe Flutur a fost internat marți seară în Spitalul Județean Suceava după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Într-o primă declarație, președintele Consiliului Județean Suceava s-a arătat încrezător că va trece peste situația dificilă și dornic să ajute la rezolvarea problemelor de la spitalul județean.

Echipa Ministerului Sănătății, condusă de secretarul de stat Nelu Tătaru, a decis închiderea pentru 48 de ore a unității spitalicești și transferarea celor 124 de pacienți internați pe diverse secții ale spitalului.

Majoritatea persoanelor decedate până acum din cauza coronavirusului sunt din Suceava.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat deschiderea unui dosar penal in rem privind infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS