17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumătate dintre piețari au renunțat la tarabe

Jumătate dintre piețari au renunțat la tarabe

Teama de răspândire a coronavirusului a intrat și în piețarii din Târgu Jiu.

În ambele piețe din municipiu, Piața Centrală și Piața 9 Mai, suflă vântul pe destul de multe dintre tarabe. Este vorba de tarabele cu produse agro-alimentare. Mai mult de jumătate dintre comercianți au decis să își suspende temporar activitatea. De la o zi la alta mai dispare câte un comerciant.

În Piața 9 Mai, de exemplu, nu sunt acum mai mult de 20 de comercianți. Aceștia vând în principal legume și fructe. Marfa este achiziționată în mare parte de la depozite sau din piețele de gros și revândută către populație. Și la sectorul flori, jumătate dintre comercianți au plecat acasă. Doar două-trei persoane mai vând flori sau coroane mortuare. Clienții sunt în principal cei care au pierdut o rudă și au nevoie de flori sau coroane pentru înmormântare.

Prețurile rămân ridicate

Faptul că au rămas mai puțini comercianți în piețele agroalimentare din Târgu Jiu a avut efect și asupra prețurilor. În multe cazuri, este vorba de o dublare a acestora sau de câțiva lei în plus față de prețul de la raft. În supermarketuri, legumele și fructele sunt mult mai ieftine decât pe tarabă, în piață.

Prețuri mari la legume și fructe sunt și la aprozarele de cartier. Aici se profită de faptul că este vorba de magazine foarte aproape de domiciliul cumpărătorilor, iar acest lucru se reflectă în prețuri. Mulți cumpărători așteaptă o plafonare a prețurilor la produsele de bază, măcar pentru o perioadă de timp. În același timp, comercianții din piețe au declarat că vor solicita o reducere a taxelor în raport cu zilele în care și-au suspendat activitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS