10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCORONAVIRUS: Angajații CEO se tem să mai meargă la serviciu

CORONAVIRUS: Angajații CEO se tem să mai meargă la serviciu

Angajații Complexului Energetic Oltenia se tem să mai meargă la locul de muncă. Producătorul de energie electrică și cărbune are puncte de lucru în județele Gorj, Dolj și Mehedinți.

Numărul total de salariați este de 13.000. În fiecare zi, sunt mii de lucrători care merg la serviciu, folosind mijloace de transport în comun, închiriate de companie de la firmele de prestări servicii. Prin urmare, ar fi necesară o dezinfecție serioasă a mijloacelor de transport în comun. De asemenea, mii de persoane în carierele miniere și în termocentrale intră în contact și pericolul de infectare este foarte mare.

Având în vedere numărul uriaș de salariați, există între aceștia și persoane care au rude venite din zone galbene sau roșii. Așadar, sunt destul de multe riscuri pe care și le asumă zi de zi angajații Complexului Energetic Oltenia, după cum a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Sute de oameni în sălile de apel și în vestiare

Gabriel Căldărușe a declarat că, în continuare, sunt mii de oameni care împart transportul în comun, vestiarele și sălile de apel, plus activitatea din punctele de lucru. Va fi o minune să nu apară vreo suspiciune de coronavirus la Complexul Energetic Oltenia. Date fiind riscurile ridicate de infectare, administrația companiei a început să îi trimită pe salariați în concediu de odihnă obligatoriu. Acesta este luat, prin rotație, pentru a nu bloca activitatea în subunitățile miniere și la termocentrale. Concediul de odihnă va fi luat până în data de 1 mai:

„Nu trebuie să ascund faptul că oamenii se tem și primesc în fiecare zi mesaje. Încercă și ei să se ferească așa cum pot. Dar ce să faci când mergi în fiecare zi în autobuz cu alte 40-45 de persoane? Poți doar să speri că va fi bine. Ce poți să faci la vestiare, pentru că nu are fiecare camera lui?! Dacă ar fi să intre fiecare pe rând și să se facă dezinfecția, tot timpul dintr-o zi s-ar pierde cu schimbarea hainelor de acasă cu echipamentul de lucru. Este și motivul pentru care s-a decis să se apeleze la concediul de odihnă. Se reduce numărul de salariați în anumite cariere cu jumătate. În rest, ne rugăm să fie bine“, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS