11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate10.500 de bucureșteni vor fi testați pentru coronavirus

10.500 de bucureșteni vor fi testați pentru coronavirus

Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a oferit, joi, într-o discuție avută la Primăria Capitalei cu edilul Gabriela Firea și ceilalți primari de sectoare, detalii despre testarea pentru Covid-19 care va începe în București.

Este vorba despre o testare care va fi efectuată într-o primă fază asupra unui număr de 10.500 de persoane din București.

Persoanele vor fi alese în funcție de estimările calculate în baza statisticilor, care arată în ce zone sunt acum cele mai multe cazuri de infectare în București.

Potrivit ultimelor date comunicate oficial până joi, 26 martie, cele mai multe cazuri de infectare din București sunt în sectorul 2.

Doctorul Cercel a precizat că cel mai important rol în această acțiune masivă îl vor avea președinții asociațiilor de locatari, care vor avea misiunea de a asigura legătura între cei care vor fi testați și autorități. Ei sunt cei care le vor comunica locatarilor ora și ziua când vor fi testați pentru noul coronavirus.

Întrebat de primarul Gabriela Firea dacă aceste teste sunt obligatorii, managerul Institutului „Matei Balș” a spus că nu, însă, cine va refuza nu va afla niciodată dacă este bolnav sau nu.

Doctorul Cercel a subliniat faptul că scopul principal al acestor testări este identificarea cazurilor ușoare de covid-19, deoarece pot fi tratate mai ușor – înainte ca acestea să se agraveze. În acest fel, eventualii pacienți care vor fi depistați vor putea fi tratați la domiciliul personal.

De altfel, aceste teste rapide vor permite ca persoana respectivă să afle răspunsul în aproximativ 20-30 de minute – prin intermediul unui SMS pe telefon. 

“Când găsim o persoană pozitivă, carantinăm toată zona respectivă”, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS