16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUngaria şi România vor redeschide frontiera comună pentru navetişti

Ungaria şi România vor redeschide frontiera comună pentru navetişti

Ungaria şi România vor redeschide frontiera comună pentru navetişti, a anunţat miercuri ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, citat de MTI.

Ca multe alte ţări europene, Ungaria şi-a restricţionat recent traficul la graniţele sale în efortul de a opri răspândirea noului coronavirus, a declarat Szijjarto.

Cu toate acestea, mulţi dintre cei care trăiesc de-a lungul frontierei ungaro-române fac naveta zilnic în cealaltă ţară pentru a se duce la muncă, a spus Szijjarto. „Şi pe lângă protejarea sănătăţii oamenilor, treaba noastră este să facem tot posibilul pentru a menţine economia în funcţiune”, a adăugat el.

Szijjarto a precizat că el şi omologul său român au fost de acord că această politică se va aplica ungurilor şi românilor care locuiesc pe o rază de 30 km de frontieră.

Şefii poliţiilor din cele două ţări vor decide acum ce puncte de frontieră vor fi deschise pentru navetişti, cât şi intervalul de timp, a mai spus ministrul.

Menţinerea frontierei deschise pentru navetişti este în interesul etnicilor maghiari din România, precum şi al firmelor din Ungaria şi România, a notat Szijjarto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS