24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSummit G20 dedicat combaterii coronavirusului COVID-19

Summit G20 dedicat combaterii coronavirusului COVID-19

Un summit G20 dedicat combaterii coronavirusului COVID-19, pe care autorităţile din Arabia Saudită preconizează să-l desfăşoare în regim online, va avea loc astăzi.

Regele Salman al Arabiei Saudite va prezida videoconferința extraordinară a liderilor din Grupul celor mai puternice 20 de economii ale lumii, în încercarea de a oferi un răspuns global coordonat la actuala pandemie de nou coronavirus.

Majoritatea comentatorilor de pe piață sunt de acord că economia mondială afectată de virus se va cufunda probabil în recesiune, ceea ce înseamnă un minim de două sferturi succesive de contracție economică.

Statele Unite și Marea Britanie sunt în fruntea unei lupte internaționale de mai multe miliarde de dolari împotriva devastărilor economice dezlănțuite de coronavirus, deoarece Uniunea Europeană își închide frontierele timp de 30 de zile. Anunțul summitului de către Arabia Saudită, prima națiune arabă care a deținut președinția G20, vine pe fondul unor critici potrivit cărora grupul G20 a fost lent pentru a aborda pandemia, potrivit France 24.

Arabia Saudită a înregistrat, marți, cel dintâi deces cauzat de noul coronavirus.

La nivel mondial, sunt aproape 400.000 de îmbolnăviri.

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția, marți, că SUA riscă să devină noul epicentru al pandemiei în lipsa unor măsuri ferme de control și distanțare socială.

Statele Unite au raportat, până la momentul actual, 52.000 de infectări și 680 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS