Acasă Actualitate Spitalul Filantropia din Craiova, posibil suport COVID-19

Spitalul Filantropia din Craiova, posibil suport COVID-19

-

Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova ar putea deveni spital suport pentru COVID-19. Aceasta ar fi fost propunerea DSP Dolj în cadrul unor discuții la nivel județean, conform surselor GdS.

În condițiile în care decizia nu a fost încă luată, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a lansat un apel către instituțiile decidente, pentru ca spitalul Filantropia să nu fie transformat în spital suport. Iată comunicatul transmis de Primăria Craiova cu privire la acest subiect.

Viitoarele mămici care urmează să nască la Filantropia, în următoarele săptămâni, speră ca cei din Ministerul Sănătății să caute alte soluții.

”Maternitatea Filantropia, incluzând secțiile de Ginecologie și Neonatologie, modernizate recent de municipalitatea craioveană, este recunoscută la nivel național că dispune de condiții deosebite de dotare și spitalizare, dar și de o asistență medicală de excepție. Apelul acestor oameni disperați îl transmit mai departe pentru a fi preluat de DSP Dolj, dar în special de Ministerul Sănătății. Îl rog pe dl. Secretar de Stat Horațiu Moldovan să încerce să găsească și alte soluții decât aceea de a restricționa dreptul viitoarelor mămici din Craiova sau din împrejurimi la asistență medicală în condiții de siguranță. De asemenea, Spitalul Municipal Filantropia găzduiește și o Clinică de Hematologie, care deservește pacienții din toată regiunea Olteniei”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș are 436 de paturi

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, a pus la dispoziția autorităților competente cel mai mare număr de paturi din țară (436), după Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București

”Reamintim faptul că municipalitatea craioveană, prin Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, a pus la dispoziția autorităților competente cel mai mare număr de paturi din țară (436), după Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București, strict pentru a prelua doar pacienții infectați cu coronavirus! Iar alte 164 paturi sunt pregătite, Primăria Craiova punând la dispoziție un total de 600 de paturi, la cele mai moderne standarde”, a continuat primarul.

Acesta a mai spus că Ministerul Sănătății poate lua în calcul și unitățile medicale din Segarcea, Băilești sau Filiași.

În aceste condiții, vă rog insistent să încercați găsirea și altor variante la spitale municipale din județul Dolj – Spitalul Municipal Prof. Dr. Irinel Popescu Băilești, Spitalul Orășenesc Segarcea, Spitalul Filișanilor, care pot deveni spitale suport pentru pacienții infectați de coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Capacitatea intelectuală este la cote maxime, poți avea idei ingenioase, care te ajută să rezolvi o problemă stresantă de la locul...