17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania cere ajutor umanitar din patrea NATO

Spania cere ajutor umanitar din patrea NATO

Spania, a doua cea mai afectată țară din Europa, a solicitat marţi un ajutor umanitar din partea NATO. Spania a înregistrat un nou record, de 514 morţi într-o zi, din cauza coronavirusului. 

Numărul total de cazuri confirmate în Spania, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Sănătăţii, a crescut cu 20% de luni până marţi şi se apropie de 40.000, pe măsură ce autorităţile înmulţesc testele. Bilanţul total al deceselor în Spania se ridică la 2.696, potrivit digi24.ro.

Armata spaniolă a cerut NATO 500.000 de teste rapide pentru COVID-19

În faţa lipsei de echipamente, armata spaniolă a cerut NATO 500.000 de teste rapide pentru COVID-19, 1,5 milioane de măşti chirurgicale şi 450.000 de măşti de protecţie de tip FFP2 şi FFP3. Autoritățile spaniole au cerut deja ajutorul armatei țării în lupta cu epidemia. Militarii au intervenit, de exemplu în aziluri de bătrâni. În mai multe astfel de instituţii s-au semnalat zeci de decese, în special la Madrid şi în provincia Castilla – La Mancha din centrul Spaniei.

 2.636 de bolnavi sunt la terapie intensivă

„Suntem în săptămâna dificilă, în care aşteptăm să vedem dacă prin izolarea strictă a populaţiei vom reuşi să atingem vârful pandemiei şi să vedem apoi reducându-se numărul de cazuri”, a explicat directorul Centrului pentru alerte sanitare, Fernando Simon, în cursul briefingului cotidian de presă. Pe întreg teritoriul ţării, numărul bolnavilor aflaţi la terapie intensivă se ridică la 2.636, iar al persoanelor vindecate la 3.794.

Guvernul a prelungit până la 11 aprilie izolarea spaniolilor

„Din fericire, în fiecare zi avem în total mai multe persoane vindecate decât morţi”, a subliniat Fernando Simon. Guvernul socialistului Pedro Sanchez a decis marţi să prelungească până la 11 aprilie izolarea spaniolilor. Izolarea a fost decretată la 14 martie. Parlamentul de la Madrid va trebui să aprobe astăzi această prelungire. Spaniolii au voie să-şi părăsească locuinţa, individual şi păstrând distanţa, numai pentru a cumpăra produse de primă necesitate. De asemenea, pot să părăsească locuinţa pentru a merge la locul de muncă, atunci când telemunca nu este posibilă, sau pentru a-şi plimba câinele pentru scurt timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS