10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndia, în carantină totală

India, în carantină totală

India a intrat de ieri în carantină totală. 1,3 miliarde de locuitori vor trebui să stea în case, timp de trei săptămâni. Anuţul a fost făcut de premierul indian Narendra Modi

Măsurile au intrat în vigoare de marţi, de la miezul nopţii, potrivit digi24.ro. „Dacă cele 21 de zile nu vor fi respectate, ţara şi familia voastră se vor întoarce cu 21 de ani în urmă”, a avertizat liderul naţionalist hindus, într-un discurs către națiune transmis de televiziune.

Premierul le-a cerut indienilor să rămână în case

Premierul Narendra Modi le-a cerut indienilor să rămână în case. „Nu există alt mijloc de a scăpa de coronavirus”, a subliniat el. „Până şi un singur pas făcut afară vă poate aduce boala gravă a coronavirusului în căminul vostru”, și-a avertizat Modi concetăţenii.

India are 519 cazuri confirmate de coronavirus

India ia aceste măsuri în condițiile în care are 519 cazuri confirmate de coronavirus și 10 morți. Experţii consideră, însă, că acest număr este mult subestimat  din cauza numărului mic de teste făcute în această ţară, a doua cea mai populată a planetei.

 Implicațiile unei carantine totale în India sunt uriașe, nu numai economic, ci și social. Este o națiune în care comunitatea înseamnă totul, iar a merge la templu, moschee sau biserică este o parte esențială a vieții de zi cu zi a multor indieni. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS