15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCORONAVIRUS: Strângere de fonduri pentru familiile din mediul rural

CORONAVIRUS: Strângere de fonduri pentru familiile din mediul rural

World Vision România realocă aproape 100.000 de euro pentru tichete pentru alimente, produse de igienă, dar şi burse şi meditaţii online.

Situaţia familiilor din mediul rural din România, mai ales a celor din satele izolate, este disperată în perioada pandemiei de coronavirus. Accesul la mâncare, medicamente, produse de igienă este extrem de dificil,  de aceea Fundaţia World Vision România a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a interveni de urgenţă cu ajutorul necesar  pentru cei peste 14.000 de copiii şi 7.000 familii care fac parte din programele sale.

Viaţa pentru copiii şi familiile din satele româneşti este grea încă dinainte de apariţia pandemiei de coronavirus. Accesul la apă şi săpun este unul limitat, mai bine de o treime dintre copiii din România trăiesc în locuințe fără toaletă în interior, iar 1 din 11 copii merge la culcare flămând, conform raportului de cercetare “Bunăstarea copilului din mediul rural”, realizat în 2018 de Fundația World Vision România.

În perioada pandemiei, toate aceste lipsuri din ruralul românesc se accentuează considerabil, de aceea Fundaţia World Vision strânge fonduri şi face apel la oricine doreşte să doneze pentru a ajuta familiile vulnerabile să treacă cu bine peste această perioadă. Donatiile pot fi făcute online, pe site-ul Fundaţiei:

Banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea de alimente, produse de igienă, medicamente şi, acolo unde este nevoie, cartele sim-uri pentru trafic de internet şi dispozitive electronice, pentru ca elevii să poată continua să înveţe de acasă.

În plus, persoanele fizice sau companiile care au resurse necesare pentru familiile din mediul rural (alimente, produse de igienă, infrastructură digitală) pot contacta reprezentanţii Fundaţiei pe adresa de email[email protected].

Ce măsuri concrete a luat până acum Fundaţia World Vision România

Un prim pas al intervenţiei de urgenţă a Fundaţiei a fost realocarea de fonduri pentru a susţine familiile din rural în perioada pandemiei.

În programul Pâine şi Mâine, care oferă copiilor zilnic o masă caldă şi sprijin în realizarea temelor, o sumă de 45.300 de euro a fost alocată pentru achiziţia de tichete sociale. Tichetele pot fi folosite exclusiv pentru cumpărarea de alimente şi vor fi distribuite în 14 sate din judeţul Dolj, 10 sate din judeţul Vâlcea şi patru sate din judeţul Vaslui.

În programul pentru liceeni “Vreau în clasa a 9-a”, un buget total de 37.850 euro a fost alocat pentru burse pentru liceeni şi meditaţii online destinate elevilor de clasa a XII-a, care urmează să dea Bacalaureatul şi sunt în pericol să rămână în urmă la materiile de învăţământ la care vor susţine examen. În plus, suma de 9.480 de euro a fost alocată pentru achiziţia de alimente şi produse de igienă pentru elevii din program.

Mai mult decât atât, în toate programele desfăşurate, Fundaţia World Vision România a identificat soluţii de comunicare la distanţă cu elevii prin: telefon, aplicaţii, platforme online, de elearning sau videoconferințe. Acolo unde nu există acces la internet sau dispozitive digitale, pedagogii noştri țin legătura telefonic cu părinții și elevii.

Pe lângă sprijinul material şi educaţional, experţii Fundaţiei oferă consiliere psihologică, monitorizează starea de sănătate a familiilor şi îi informează constant despre conduita preventivă esenţială pentru a depăşi această situaţie.     

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS