16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCei care plimbă câinele nu au nevoie de declarație pe propria răspundere

Cei care plimbă câinele nu au nevoie de declarație pe propria răspundere

Ministrul de Interne, Marcel Vela, vine cu „lămuriri” după ce ordonanța militară 3 a generat discuții în spațiul public privind prevederi neclare. Legat de obligația de a avea la noi declarație pe propria răspundere atunci când ieșim din casă, așa cum este prevăzut în ordonanață, Marcel Vela susține că aceasta nu este obligatorie dacă ieșim să plimbăm câinele de companie sau ne plimbăm în apropierea casei.

Întrebat, miercuri, la Digi 24, dacă declarația pe propria răspundere trebuie completată de fiecare dată când ieșim din casă sau dacă poate fi completată în fața polițistului care ne oprește pe stradă, Vela a răspuns: „Cei care plimbă câinele nu au nevoie de declarație, pentru că în momentul când sunt verificați se vede pe buletin că este adresa din jurul blocului unde plimbă cățelul sau face sport. Nu suntem atât de categorici încât să se sperie acum populația”.

El a atras atenția că informațiile menționate în declarațiile pe proprie răspundere pe care oamenii trebuie să le prezinte justificativ sunt verificate. „Cei care fac declarații false și le prezintă poliției (…) vor fi verificați. Declarația respectivă se introduce într-o baza de date și se verifică dacă respectiva persoană lucrezi la firma x sau merge la un anumit magazin, într-o anumită parte permisă în articolele din ordonanță”, a afirmat Vela.
Ministrul de Interne a mai susținut că dacă oamenii ar fi respectat condițiile din ordonanța 2 „poate nu ar fi apărut condițiile din ordonanța 3, dar lumea a luat în glumă, au apărut pe internet bancuri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS