28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnii cabanieri au rămas în Rânca, de teama coronavirusului

Unii cabanieri au rămas în Rânca, de teama coronavirusului

Unii dintre proprietarii de pensiuni și cabane din Rânca, Gorj, au ales să se retragă în zona montană. Este vorba de cei care vegheau la buna administrare a unităților de cazare sau de servire a mesei și trăiau din aceste activități.

Dat fiind faptul că toate unitățile de acest tip au fost închise, au rămas suficiente rezerve de alimente pentru a supraviețui câteva luni la munte. S-a preferat zona montană și pentru că în Rânca sunt foarte puțini locuitori și riscul de răspândire a coronavirusului este unul scăzut.

„Am luat soția și o rudă și suntem toți trei în toată pensiunea la Rânca. Așteptam foarte mulți turiști, pentru că era vorba de sezonul de schi. Acum a nins din nou. Avem destule rezerve de alimente și pentru trei persoane, rezistăm până la vară aici. Este mult mai sigur aici, din punctul nostru de vedere. Sunt și patrule de jandarmi care merg pe străduțe. Nu suntem chiar singuri“, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

Sute de orășeni s-au retras la țară

Sute de locuitori din municipiul Târgu Jiu s-au retras la gospodăriile de la țară la finalul săptămânii trecute. Este vorba de familii care au avut posibilitatea să plece în mediul rural, la părinți sau la casele pe care le dețin acolo. Decizia a fost luată la finalul săptămânii trecute în special de familiile care sunt în concediul de supraveghere a copiilor. În municipiu au mai rămas cei care trebuie să meargă la serviciu sau care nu au o altă variantă de a se muta temporar într-o zonă cu populație mai puțină.

Autoritățile recomandă evitarea deplasărilor în timpul zilei, în intervalul orar 6.00-22.00. De asemenea, este interzisă ieșirea din locuințe între orele 22.00-6.00, cu excepția unor situații clar precizate. Este vorba de deplasarea la locul de muncă sau pentru rezolvarea unor probleme urgente: achiziția de medicamente și alimente sau urgențele medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS