16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOficial OMS: SUA ar putea deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus

Oficial OMS: SUA ar putea deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii constată o ”foarte mare accelerare” a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite, care au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a indicat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, potrivit Reuters. În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a mai declarat oficialul OMS.

În acest context, preşedintele american Donald Trump a admis marţi că există dificultăţi de procurare a materialelor medicale cruciale, notând că ”piaţa mondială a înnebunit” şi că guvernului federal nu îi este uşor să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie. Trump a mai anunțat, pe twitter, că tocmai au fost achiziționate 400 de ventilatoare pentru New York, unul dintre cele mai afectate state.

Situația s-ar putea agrava. Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: ”Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial”.

SUA au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate, a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Pandemia se accelerează, la nivel global, și se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele oficiale de până acum 334.981, respectiv 14.510 ( mai mici față de datele centralizate neoficial de platforma arcgis, ca urmare a metodoligiei diferite de actulizare a datelor în timp real, din toate zonele).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS